DIE AFWENDING (DIVERSION) VAN VOLWASSENES EN VEREISTES WAARAAN SOGENAAMDE WENSLIKHEID VAN VERVOLGING-VERSLAE MOET VOLDOEN - Vergottini, Elizabeth; Weyers, Mike (Social Work/Maatskaplike Werk, 2008)
Die misdaadprobleem en oorvol korrektiewe sentra waarmee Suid-Afrika worstel, vereis kreatiewe oplossings. Een hiervan is die afwending (diversion) van volwassenes. Dié opsie behels basies die kanalisering van prima facie-sake, met of sonder voorwaardes, weg van die strafregtelike sisteem af (Badenhorst & Conradie, 2004:115). Dit bied nie net aan beskuldigdes die geleentheid om sonder ’n skuldigbevinding in die gemeenskap te rehabiliteer nie, maarverlig terselfdertyd die druk op korrektiewe sentra.