GROOTMOEDERS IN KAYAMANDI SE ERVARING VAN FAMILIEPLEEGSORG - van Rensburg, Dora; Green, Sulina (Social Work/Maatskaplike Werk, 2006)
Pleegplasings by familie as vorm van substituutsorg, is die vinnigs groeiende kindersorgdiens in die Verenigde State van Amerika (voorts genoem die VSA) as gevolg van ’n afname in geskikte pleegouers (Wilson & Chipunga, 1996:387). Dieselfde tendens word in Suid-Afrika ondervind. Volgens die Witskrif vir Welsyn (Ministry for Welfare and Population Development, 1997) neem versorging van kinders buite hul biologiese ouerhuise toe. Die Discussion Paper van die Kinderwet ( no 74 van 1983) beaam dat die veranderde sosio-ekonomiese behoeftes in Suid-Afrika lei tot ’n afname in geskikte pleegouers (SA Law Commission, 2002:713). Die gebrek aan navorsing (Strydom, 2003:302) oor bejaardes was ’n bydraende motivering om die ervaring van die grootmoeder as familiepleegouer te ondersoek.